+31 (0)6 21 28 21 33 dorette@jura-berlin.eu

Over mij

Dorette van Ravesteijn

Het is mijn passie om mensen samen succesvol te laten zijn, om conflicten en/of ruzies te vermijden. Maar als ze er zijn ze dan op een zinvolle manier op te lossen. Vanuit deze passie ben ik rechten gaan studeren. In de praktijk leerde ik dat recht hebben en recht krijgen twee verschillende dingen zijn. Mijn ervaring is ook dat je van recht krijgen niet altijd beter wordt. Het gaat dus niet om recht krijgen, het gaat om het behouden van de relatie.

Als je van te voren goede afspraken maakt, is het makkelijker een goede relatie te onderhouden. Je hebt immers nagedacht over wat voor jou belangrijk is en je weet of de ander het hiermee wel of niet eens is.

Maar ik vind het ook een uitdaging twee partijen weer bij elkaar te krijgen en te kijken hoe zij het beste in toekomst verder kunnen.

Mijn juridische achtergrond plus mijn ervaring en expertise zet ik graag in om anderen te helpen. Ik ben opgegroeid in Zuid-Duitsland aan de grens met Zwitserland. Daarnaast heb ik familie in Zwitserland en Oostenrijk. Vandaar mijn passie voor Duitstalige relaties. Het is mijn thuis.

Als Duitse zakenvrouw in Nederland met 17 jaren ervaring in het Nederlandse MKB heb ik een unieke kijk op de manier hoe Nederlanders zaken kunnen doen met Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Missie

Mijn missie is Nederlandse bedrijven begeleiden bij het zakendoen met Duitstalige landen. Daarnaast hoop ik Nederlanders, Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers een positieve ervaring mee te geven in het met elkaar zakendoen.

Meer weten over hoe ik uw bedrijf kan ondersteunen bij het zakendoen in Duitsland, Zwitserland en/of Oostenrijk?